Barion Pixel

Lustaság és félelem. Talán ez az egyik legnehezebb. Rávenni magunk az első edzésre. Ahogy megszokja az ember a rendszeres edzést úgy ahhoz is nagyon könnyű hozzászokni hogyha ez kikerül az ember életéből. Ha sikerül rávenni magunk az első edzésre és legyőzni a félelmünk, hogy vajon milyen szinten is lehetünk most már félig nyertünk is.

Az EGO. A visszatérést követően mindenképpen érdemes visszalépni kicsit, lejjebb venni a terhelésből. Azaz ismételni. Ez a sérülések elkerülése miatt is fontos, hogy ne terheljük túl kapásból a szervezetünk. Amikor megszokjuk, hogy minden órán újat tanulunk egyre nehezebb elemeket gyakorlunk meglehetősen nehéz visszatérni a kezdő forgásokhoz elemekhez, de hidd el a tested meg fogja hálálni.

Izomláz. Ahogy ez az új terheléseknél lenni szokott másnap valószínűleg előfordulhat, hogy intenzívebb izomlázat tapasztalsz. Az új ingerek mindig jobban megterhelik a szervezeted. A kihagyás során a szervezeted elszokik a rudas mozgástól, nem dolgoznak ezek az izmok, így a visszatérésnél hirtelen ért inger hatására az izomláz is fokozódik. Nem kell megijedni, ahogy visszarázódsz az edzésbe az izomláz is egyre kisebb mértékű lesz és egyre hamarabb el fog múlni az edzést követően.

Fájdalom. A rúdon gyakran a bőrtapadása tartja fent a pózt. Ugyan úgy ahogy az edzésterheléshez a szervezet, úgy a bőr terheléséhez is hozzászokik a bőr. Egy hosszabb kihagyást követően azonban érezhetjük, hogy ez visszafelé is igaz. Azaz elszokik a rúdtól a bőr. Az is lehet, hogy az erőd visszafejlődéséből nem is tapasztalsz semmit szimplán a bőrödön fogod érezni, hogy újra rudazol. Kicsit olyan érzés lesz mint kezdő korodban! Ne aggódj ez is egy pár edzés alatt visszarázódik majd. 😉

 

Rúdtáncolj velem Te is! 😉 További információkért kattints ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük