Barion Pixel

Első és legfontosabb dolog a megfelelő feltételek kialakítása.

Legyen szó rudas edzésről, nyújtásról vagy erősítésről mindig a biztonság a legfontosabb. Ügyelj rá, hogy mindig legyen elég helyed az edzés elvégzéséhez. Nincs annál rosszabb, mint mikor egy lendületes mozdulatnál az ember beveri a kezét vagy a lábát. Ha tudod, hogy hely szűkében vagy ez ne szegje kedved. Erősítéshez nyújtáshoz elég egy polifoamnyi hely is, csak ne felejts el figyelni az edzés során a közeledben lévő tereptárgyakra.

A hely mellett fordíts figyelmet a megfelelő eszközök kiválasztására. Figyelj rá, hogy a rudas edzés esetében a rúd megfelelően legyen rögzítve. Ha erősítést végzel az eszközöket készítsd oda magad mellé és bizonyosodj meg róla, hogy biztonsággal használhatók. Például az otthoni súlyzók esetében rögzítsd a tárcsákat, ne hogy leessenek miközben dolgozol velük, néha pedig a gumiszalagokat sem árt csekkolni, egy idő után elhasználódnak könnyebben elszakadnak.

Ha mindez megvan, ideje felöltözni és belevágni az edzésbe. Kényelmes sportruházatot válassz, edzéstípusnak megfelelően. Amennyiben kardió vagy sok ugrálással járó edzést végzel otthon is viselj edző cipőt. Az edzőcipő viselése segít megóvni az ízületeket a túlzott terheléstől.

Mindig tervezd be az edzésidőt a naptáradba. Ilyenkor érdemes nem csak az időpontokat, de az edzés típusát is figyelembe venni. Mikor milyen edzést fogsz végezni. A nyújtó edzéseket érdemes, úgy időzíteni, hogy az erősítő vagy rudas edzés után legyen ideje kipihenni a szervezetnek. Izomlázasan sokkal nehezebb és kevésbé is hatékonyak a fejlesztő hatású nyújtó edzések.

Ha mindez meg van ugyanakkor félsz neki kezdeni egyedül az edzésnek, elakadsz az edzéstartalmát illetően akkor van egy jó hírem számodra! 😉

Megalkottam egyedülálló edzésprogramom a StepbyStep ONLINE-t, ahol a rudas tartalmak mellett erősítő és nyújtó edzéseket is találsz. Szabadon magad alakíthatod az edzéseid mégis biztonsággal fejlődhetsz otthon is! A videós edzések mellett live edzésekkel is várlak és extra motivációs tartalmakkal. Természetesen folyamatosan az utadon foglak kísérni és segítelek a kitűzött célod elérésében. Legyen szó az álomtrükkről, a nyári formáról vagy spárgáról.
Hiszem, hogy minden álom egy lépéssel kezdődik.

Csatlakozz és érd el az álmaid könnyedén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük