Barion Pixel

A hétvégén került megrendezésre a Pole Art Itlay nevű verseny ahol Master kategóriájában Greta Pontarelli került ki győztesként. 

2013-ban a londoni világbajnokságon, volt szerencsém találkozni vele és élőben nézni az akkori előadását (amivel szintén győztesként került ki a verseny végén). Hihetetlenül inspiráló volt számomra látni, a gyakorlatát. Az állam leesett, hogy micsoda erő van benne, hogy simán kitartja a zászlót, amit akkor én még meg se tudtam csinálni, hogy milyen hajlékony annak ellenére, hogy már akkor túl volt a 60. születésnapján. Látszott rajta, hogy élvezi, hogy ott lehet a színpadon, végig mosolyogta az egészet. Emlékszem az edzőm a gyakorlata alatt azt mondta, hogy majd mikor én kerülök, sorra ne akarjak semmi mást csak élvezni amit csinálok úgy ahogyan Greta is.

Az egyik legnagyobb példakép számomra, és úgy gondolom mindenki számára az lehet.

Mindenki számára, aki úgy gondolja, hogy nem elég fiatal, vékony, erős, hajlékony ehhez a sportághoz. Bármikor, bármilyen alkattal, sportmúlttal vagy anélkül, nemtől, kortól függetlenül el lehet kezdeni ezt a sportágat (szintes rendszerének köszönhetően). Lehet csinálni, fejlődni, bármeddig el lehet jutni. Se a zászló, se spárga, sem pedig akármilyen “álomtrükk”, ami miatt elkezdtünk rúdtáncolni nem elérhetetlenek. Nem az ember adottságain vagy korán, alkatán fog múlni, hanem hogy mennyire hajlandó megdolgozni érte! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük