Barion Pixel

Az életben előfordul, hogy olyan élethelyzetbe kerülünk, hogy az edzéseink háttérbe szorulnak. Az utóbbi évben sajnos ez nem csak rajtunk múlik, de most nem is ez a lényeg hanem, hogy milyen szinten is vagyunk egy kihagyást követően?

Természetesen a kihagyás mértéke mindig befolyásolja a visszatérést is. Minél kevesebbet hagyunk ki annál könnyebb a visszatérés.

Két hét kihagyás betudható egy kiadós pihenőnek, a szervezeted kipiheni magát így az sem kizárt, hogy a regenerálódásnak köszönhetően fejlődni, fogsz és azt veszed észre, hogy olyan dolgok sikerülnek a visszatérést követően, amik eddig nem mentek.

Ha egy két hónapot kihagyunk, az esetek többségében nem okoz nagy gondot a visszatérés. Javarészt onnan tudjuk folytatni ahol abbahagytuk az edzést. Főleg ha ez idő alatt végeztünk erősítő, szinten tartó edzéseket a rúd nélkül.

Több hónap kihagyás már jobban megnehezíti a visszatérést. Sajnos ilyenkor nem csak az izmok épülnek le, de a bőr is nagyon elszokik a terheléstől.
Ugyanakkor a testünk emlékszik, azt amit egyszer megtanulsz sokkal könnyebb lesz feleleveníteni. Szóval ha kihagysz fél évet a rúdtánc edzéseidben nem kell aggódnod nem kell mindent teljesen elölről kezdened. A visszatérésnél az első edzésnél mindenképpen vissza kell venni a terhelésből. Ez azt jelenti, hogy a kezdő forgásokkal érdemes indítani, majd az egyszerűbb fejjel lefelé lógásokat kipróbálni fokozatosan haladva a nehezebb elemekig eljutva oda ahol abbahagytad. Ahhoz hogy arra a szintre visszarázódj ahol abbahagytad előfordulhat, hogy kell pár edzés. Főleg ha esetleg egy betegség miatt hagytál ki ami még inkább leterhelte a szervezeted.

Fontos, hogy ne tarts a visszatéréstől, emlékezz, hogy miért imádod ezt a sportot és csak élvezd, hogy végre újra bontogathatod a szárnyaid.

Attól függően, hogy miért hagytál ki hosszabb időt az edzésben, nagyobb eltérések is lehetnek a visszatérésben. Nem mindegy, hogy miért hagytál ki (terhesség, betegség, sérülés vagy csak épp így hozta az élet) ez milyen mértékben terhelte a szervezeted és az izmaid.

De lényeg, hogy nem kell megijedj nem veszett el, amit megtanultál. Csak légy türelmes és ne feledd a tested emlékszik edzésről edzésre egyre gyorsabban és könnyebben fog minden menni!

Csatlakozz rúdtánc edzéseimhez! Kattints ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük