Barion Pixel

A rúdtánc többféle néven él a köztudatban: rúdfitnesz, rúdsport, rúdakrobatika, polefitness, poledance… Ezekkel, és ezekhez hasonló megnevezésekkel találkozhatunk Magyarországon.

DE mégis mi ez?

A rúdtánc egy a 2000-es évek elején elterjedt, dinamikusan fejlődő mozgásforma.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mind a fiatal, gyerekkorúak mind a felnőttek körében.

Kezdeti mozgásanyaga rengeteget változott és fejlődött az évek alatt és mai napig jelennek meg újabb elemek, elem összekötések. Többféle irányzata létezik, így mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább közelálló vonalat, amelyben ki tud teljesedni. A különböző irányvonalaknak és a változatos mozgásanyagnak köszönhetően ez egy megunhatatlan mozgásforma.

A rúdtánc az akrobatika, a művészi táncos elemek, saját testsúlyos testgyakorlatok ötvözete. Leginkább a szertornára, street workoutra, táncos mozgásformákra hasonlít.

Az edzések mozgásanyaga rúd körüli forgásokat, erő- és hajlékonysági elemeket tartalmaz, melyeket a talajon és a rúdon hajtanak végre a sportolók.


A PoleCenter Stúdiókban nagy hangsúlyt fektetünk a magabiztos, helyes alapok elsajátítására, mely lehetővé teszi a sérülés nélküli, hatékony fejlődést.

A kezdő alap forgásoktól fokozatosan haladunk a nehezebb elemek felé. A forgásokat a talajról lépésből indítjuk, fokozatosan haladunk a nehezebb forgások és forgáskombinációk irányába, majd az alap pózokat sajátítjuk el a rúdon. Így életkortól és alkattól teljesen függetlenül bárki belevághat. Mivel számunkra a biztonság és az élvezetes edzés az első számú így kiemelten figyelünk a fokozatosság elvére. Mindez a folyamatos sikerélményt is elősegíti és ezáltal a fejjel lefelé lógásokig is bárki számára elsajátíthatóak sportmúlttól függetlenül!

Sőt erre garanciát vállalunk, mindez csak rajtad múlik! Csatlakozz még ma edzéseinkhez!

Hol találsz meg minket?

Újpest- IV. kerület
PoleCenter Újpest

16.kerület- BarossEgészségközpont

PoleCenter Baross

Dunakeszi- Dunakanyar mozgássziget (Fő út 129.)

PoleCenter Dunakeszi

Rúdfitnesz tanfolyamainkról itt olvashatsz bővebben! További információk és jelentkezés: polecenter.ujpest@gmail.com, +36301786466

Várunk szeretettel Téged is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük